Coretta van Gils
Regieverpleegkundige gynaecologie
Laatste update 18 juli 2024
Het specialisme gynaecologische oncologie is voor vrouwen die kanker – of een sterke verdenking – hebben aan hun geslachtsorganen: baarmoeder, baarmoedermond, schede, schaamlippen en eierstokken. Gynaecologische kanker wordt in Nederland jaarlijks bij 4.800 vrouwen vastgesteld.
Kanker is een ingrijpende ziekte.
Via je huisarts ben je verwezen naar de polikliniek gynaecologie. We zorgen dat je zo snel mogelijk een afspraak hebt bij de gynaecoloog. Er volgen dan verschillende afspraken en meestal ook een aantal onderzoeken:
Op de polikliniek werken we samen met verschillende disciplines en instellingen zoals laboratorium, röntgenafdeling en Instituut Verbeeten.
We streven er naar om zo snel mogelijk tot een diagnose en een behandelplan te komen. Dit doen we middels multidisciplinair samenwerking het ROGY Gynaecologisch Oncologisch Overleg).
Bij sommige behandelingen kan het zijn dat je vanuit het samenwerkingsverband verwezen wordt naar een ander ziekenhuis.
De regieverpleegkundige heeft zich gespecialiseerd in zorg rondom patiënten met gynaecologische kanker. Ze werkt op de polikliniek Gynaecologie op locatie ETZ Elisabeth en locatie ETZ TweeSteden. De regieverpleegkundige is voor jou de vaste aanspreekpersoon voor, tijdens, en na je behandeling.
In Nederland zijn acht oncologische centra aangewezen door de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), waaronder het Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOCZ). Het GOCZ is het centrum voor de behandeling van gynaecologische kanker in Brabant. Binnen het GOCZ werken 4 gynaecoloog oncologen.
Het GOCZ behandelt alle gynaecologisch oncologische tumorsoorten.
Als het kan, word je behandeld in het ETZ, locatie Tweesteden. Voor sommige ingrepen word je verwezen naar de centrumlokatie, het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.
Hiernaast wordt nauw samengewerkt met de omliggende ziekenhuizen in de regio: het Elkerliek ziekenhuis in Helmond, het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven, het St. Anna ziekenhuis in Geldrop, het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch en het Amphia ziekenhuis in Breda.
De speerpunten van het GOCZ zijn:
Het doel van het GOCZ is om de behandeling van vrouwen met kanker aan de geslachtsorganen zo goed mogelijk uit te voeren, met gebruik van de meest recente kennis en wetenschappelijke inzichten. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met de wens van de patiënt. Zorg dicht bij huis, als mogelijk, en zorg op een centrumlocatie als dit voor de kwaliteit noodzakelijk is.
Klik voor meer informatie over gynaecologsche kanker op de links bij Handige websites. Heb je daarna nog vragen? Neem dan contact op met je Regieverpleegkundige gynaecologische oncologie.
Regieverpleegkundige gynaecologie
Direct nummer
(013) 221 01 10
Telefonische bereikbaarheid
maandag tot en met vrijdag: 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur
Route
15
Direct nummer
(013) 221 01 10
Telefonische bereikbaarheid
maandag tot en met vrijdag: 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur
Route
Poligebouw, Wachtruimte 2