Carpale tunnelsyndroom (CTS) spreekuur

Snel naar

Laatste update 26 juni 2024

Heb je ’s nachts tintelingen in de handen of vingers? Heb je pijn of gevoelloosheid in de hand en vingers? Ervaar je minder kracht? Dan kan het zijn dat je het carpaal tunnel syndroom (CTS) hebt. Op locaties ETZ TweeSteden en ETZ Elisabeth kun je daarom terecht op het carpaal tunnel syndroom spreekuur.

Gang van zaken

Op de polikliniek heb je een afspraak met een verpleegkundige of doktersassistent die gespecialiseerd is in het carpaal tunnel syndroom. Hij of zij vraagt wat jouw klachten zijn en onderzoekt je handen. Er wordt onder andere gekeken naar het gevoel en de kracht van je spieren in jouw handen. Hij of zij maakt van de bevindingen een verslag en deze gegevens worden bij onduidelijkheden besproken met de neuroloog.

Deze keuzekaart kan helpen om samen te beslissen welke behandeling het beste bij je past.

Wanneer er geen sprake lijkt te zijn van het carpaal tunnel syndroom word je terugverwezen naar de huisarts. Als er op basis van het verslag of onderzoek gedacht wordt aan een ander probleem van de zenuwen, kan het zijn dat we een andere afspraak op de polikliniek inplannen voor een uitgebreider gesprek en onderzoek.

 

Afdelingen

Zorgteam

Locaties

ETZ Elisabeth

Direct nummer
(013) 221 01 40

Openingstijden
Telefonisch ma t/m vr  van 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Route 42 (Neurocentrum)

ETZ TweeSteden

Direct nummer
(013) 221 01 40

Openingstijden
Telefonisch ma t/m vr  van 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur

Route
Poligebouw, Wachtruimte 5

Pagina delen?