Over mij
Een ic-opname is altijd een heftige situatie voor zowel de patiënt als de familie. Als arts moet je snel denken, schakelen en handelen, want vitale organen zijn in de problemen. Wat ik ook doe, alles is betekenisvol en heeft consequenties. Ik vind het mooi dat we in een team werken. Ik ga gelijk op met andere intensivisten, verpleegkundigen en arts assistenten. Samen staan we voor de patiënt.
Wat is mogelijk?
Uiteraard gaan we ervoor om patiënten weer goed van onze Intensive Care opname te laten herstellen. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Dan is het belangrijk om ook na te denken hoe ver je wilt gaan. Hoe komt een patiënt eruit? Ik kom regelmatig mensen tegen in hun laatste levensfase. Dat is heftig, maar zelfs dán kunnen we er toch iets moois van maken. Ook dat is heel belangrijke zorg.
Behandelbeperking
Een ic-opname betekent nogal eens dat een patiënt veel inlevert. Lichamelijk is het zwaar om een tijd aan de beademing te liggen en medicatie te krijgen. Dat herstel kost veel kruim. Vooral voor oudere mensen is dat zwaar. Daarom proberen we er altijd achter te komen hoe fit iemand was voor de ic-opname. Soms spreken we in overleg met de familie behandelbeperkingen af. Ik leg ze uit dat het vooral ook ná de opname zwaar wordt. Na een opname nodigen we de patiënt of de nabestaanden uit om te bezien hoe het gaat.
Probleemoplossend
Ik ben goed in staat om met verschillende brillen naar de materie te kijken en kan daardoor uit verschillende invalshoeken probleemoplossend zijn. Verantwoordelijkheid nemen (ook in crisissituaties) is iets wat ik gewend ben en wat mij goed ligt. Tot 2017 was ik zowel vaatchirurg als intensivist. Twee vakken bijhouden was heftig, dus heb ik een keuze gemaakt. Ik ben nu intensivist met als aandachtsgebied vaatchirurgie.
BIG-registratie: 29041131701
Aandachtsgebieden
- Vaatchirurgie