Voorbereiden op je polikliniekafspraak

Bezoek je binnenkort de polikliniek op een van onze locaties? Op de polikliniek houden artsen en specialistisch verpleegkundigen spreekuur.

Meenemen

Om je goed te kunnen helpen, vragen wij jou om het volgende mee te nemen naar je afspraak in de polikliniek:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • jouw medicijnkaart of je medicijnen in originele verpakking (alleen bij je eerste bezoek nodig)
  • zorgpas of polisblad van jouw zorgverzekering
  • patiëntenpas

Infecties

Heb je de afgelopen twee maanden in een buitenlands ziekenhuis gelegen? Werk je of woon je op een bedrijf met levende varkens, kalveren of kuikens? Dan vragen wij je dit zo snel mogelijk te melden bij een van onze hulpverleners. Het kan namelijk zijn dat jij drager bent van de MRSA-bacterie (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus).

Voor mensen met een slechte weerstand kan een besmetting met deze bacterie zeer schadelijk zijn. Voor jouzelf hoeft deze bacterie geen gevolgen te hebben. De bacterie is echter ongevoelig voor de meeste antibiotica en is daarom moeilijk te bestrijden. Daarom doen wij er alles aan om verspreiding van de MRSA-bacterie te voorkomen.

Vragen stellen

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op een gesprek met een arts of hulpverlener. We adviseren je om iemand mee te nemen naar dit gesprek. Vaak krijg je veel informatie tijdens je afspraak. Het is dan prettig om daar met iemand over na te kunnen praten.

Zorg ook dat je een aantal vragen voorbereid hebt. Schrijf je vragen eventueel op, zodat je niets vergeet. Geef daarnaast bij jouw hulpverlener altijd duidelijk aan wat je denkt en voelt. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wensen en voorkeuren. We werken samen met jou aan de beste zorg afgestemd op jou.

Ga naar tips voor het gesprek
 

Tijdens je afspraak
Na je afspraak
Voorbereiden