'Groen vinkje' voor darmstomazorg

4 oktober 2017

De Nederlandse Stomavereniging heeft het ‘groen vinkje’ voor goede darmstomazorg weer toegekend aan het ETZ. Dit betekent dat ons ziekenhuis voldoet aan de veertien normen voor goede darmstomazorg.

Groen vinkje voor goede stomazorgDe Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en artsen de normen voor goede stomazorg ontwikkeld. Ziekenhuizen leveren informatie aan over de stomazorg die zij bieden en deze informatie wordt getoetst aan de normen. Het kwaliteitskeurmerk (‘groen vinkje’) geeft aan dat de zorg rondom stomapatiënten voldoet aan de normen vanuit het perspectief van stomadragers.
 
De Stomavereniging toetst ziekenhuizen sinds 2012 aan de normen voor goede stomazorg en maakt informatie hierover zichtbaar op www.stomazorgwijzer.nl. Ieder jaar zijn de normen aangescherpt, om de kwaliteit van de stomazorg verder te verbeteren.

De informatie is bedoeld voor wie een stoma heeft of krijgt: om informatie te zoeken of te vergelijken, en om te zien wat een stomadrager mag verwachten van de zorg. De wijzer helpt bij het maken van een gemotiveerde keuze.