Bezoekt u de polikliniek van het ETZ? Laat uw huidige medicijngebruik controleren

20 maart 2018

Bezoekt u de polikliniek van het ETZ, laat dan vooraf aan het polikliniekbezoek uw medicijngebruik controleren door een zorgprofessional. Dit doet u door ruim op tijd, liefst een half uur voor uw afspraak, naar het ziekenhuis te komen. Onze zorgprofessionals zitten voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen. We doen dit om uw huidige en actuele medicijngebruik op te nemen in het nieuwe Elektronische Patiënten Dossier (EPD). Gebruikt u geen medicijnen, dan is deze medicijnencheck niet nodig.

Met de komst van het nieuwe EPD bouwen we aan een nieuw dossier met patiëntgegevens. Ook uw gegevens worden hierin opgenomen. Daar waar mogelijk zetten we, vanuit oude dossiers, uw gegevens over. Soms is dit niet mogelijk en starten we met een schone lei. Dit laatste geldt voor het medicijngebruik van patiënten. Ook al heeft u eerder uw medicijngebruik met de arts besproken, vanaf 1 april 2018 moeten alle patiënten dit opnieuw doen. 

Wat betekent dit voor u?

Om uw huidige medicijngebruik te controleren en op te nemen in het EPD, gebruiken we de gegevens die bekend zijn bij uw apotheek. Heeft u toestemming gegeven aan uw apotheek om uw medicijngegevens elektronisch met het ziekenhuis te delen, dan hoeft u verder niets te doen. Uw apotheek zendt uw gegevens naar het ETZ en wij nemen uw medicijngebruik op in het EPD. Let op: maakt u gebruik van meerdere apotheken, dan geeft u per apotheek toestemming! 

Heeft u nog geen toestemming gegeven maar wilt u dit alsnog doen? Ga dan naar www.ikgeeftoestemming.nl en binnen 24 uur is het geregeld. Komt u vervolgens voor uw polibezoek naar het ETZ, dan controleren we samen uw gegevens. 

Wilt u geen toestemming geven om uw medicijngegevens elektronisch met het ziekenhuis te delen?

Hoe verloopt de medicijnencheck?
Waarom is de medicijnencheck vooraf aan het polibezoek nodig? Kan dit niet achteraf?
Wat als ik geen medicijnen gebruik?
Waarom wordt mijn medicijngebruik gecontroleerd?
Wie stelt de medicatieoverzichten op?
Voor wie geldt de medicijnencheck?
Wat houdt een medicijnencheck in?
U wilt niet wilt dat uw medicijngebruik in het EPD komt?
Waarom vanaf nu een medicijnencheck?
U bent door de medicijnencheck te laat voor uw afspraak? 
Kan ik mijn partner de medicijnencheck laten doen?
Zijn kosten aan de medicijnencheck verbonden?
Wat is een poli-apotheek?