Laatste update 09 december 2024
Maak hier je afspraak
Het is op alle ETZ-locaties verplicht om een afspraak te maken vóórdat je bij de Bloedafname terecht kunt.
Let op: je hoeft géén afspraak te maken voor het inleveren van lichaamsmateriaal, zoals urine of ontlasting. Voor het ophalen van opvangmateriaal hoef je ook geen afspraak te maken.
In het instructiefilmpje hieronder zie je precies hoe het portaal werkt. Een afspraak maken is niet moeilijk. Kom je er niet uit? Bekijk dan het filmpje even.
Helpdesk
Lukt het niet om online een afspraak te maken? Onze medewerkers van de Helpdesk helpen je graag. De Helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur op (013) 221 07 00.
Algemene vraag voor de Bloedafname
Heb je een algemene vraag, bel dan met de afdeling Bloedafname (telefoonnummer onderaan, bij Locaties)
Formulier
Je hebt van je arts een formulier ontvangen voor laboratoriumonderzoek. Op dit formulier is aangegeven welke onderzoeken nodig zijn. Bij de Bloedafname in het ETZ kun je, na het maken van een afspraak, terecht om bloed te laten afnemen. Voor het inleveren van lichaamsmateriaal, zoals urine of ontlasting, of het ophalen van opvangmateriaal hoef je geen afspraak te maken. In de laboratoria van het ETZ of het laboratorium van de Ziekenhuisapotheek, wordt jouw bloed of lichaamsmateriaal vervolgens onderzocht.
Afspraaknummer
Na het maken van je afspraak, krijg je een mailtje met een afspraaknummer. Dit nummer heb je nodig om je in het ziekenhuis aan te melden. Bewaar dit afspraaknummer daarom goed, of print je mail uit.
Bij de afdeling Bloedafname in het ziekenhuis voer je je nummer in op de aanmeldzuil. Je krijgt een volgnummer. Neem daarna plaats in de wachtruimte. Op het scherm in de wachtruimte verschijnt je volgnummer en weet je naar welke prikcabine je toe kunt gaan.
Diagnovum
Op alle bloedafnameafdelingen van het ETZ ben je van harte welkom. Ook kun je naar een prikpost van Diagnovum bij jou in de buurt. Bij de prikposten van Diagnovum kun je zonder afspraak terecht.
Uitslag
De uitslag van het onderzoek wordt zo spoedig mogelijk naar jouw aanvragend arts of specialist gestuurd. Met je arts overleg je wanneer je de uitslag met hem of haar bespreekt.
- Wachttijden
Door te werken op afspraak houden we de wachttijd zo kort mogelijk. Het kan gebeuren dat iemand die later binnenkomt, eerder wordt geholpen. Die persoon moet dan met spoed worden geprikt. We vragen hiervoor je begrip.
- Overgebleven materiaal
Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd. Heel soms gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dat gebeurt geanonimiseerd. Dat betekent dat het niet te terug te vinden is van wie het materiaal afkomstig is. Wil je niet dat dit gebeurt? Je kunt hiertegen bezwaar maken bij de medewerker van de bloedafname.