Bloedafname

ETZ Elisabeth
Direct nummer
(013) 221 25 23
Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00 (do 7.30-20.00)
Route
21

ETZ TweeSteden
Direct nummer
(013) 221 53 40
Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00 (di 7.30-20.00)
Route
25

ETZ Waalwijk
Direct nummer
(013) 221 76 79
Openingstijden
ma t/m vrij 7.30-17.00
Route
20

Je hebt van je arts een formulier ontvangen voor laboratoriumonderzoek. Op dit formulier is aangegeven welke onderzoeken nodig zijn. Bij de Bloedafname in het ETZ kun je terecht om bloed te laten afnemen en om andere lichaamsmaterialen in te leveren, zoals urine en ontlasting. In de laboratoria van het ETZ wordt jouw bloed of lichaamsmateriaal vervolgens onderzocht.

Werkwijze

Bij de afdeling Bloedafname op locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden maak je een keuze bij de keuzezuil en ontvang je een volgnummer. Daarna kun je plaatsnemen in de wachtruimte. Op de schermen in de wachtruimte verschijnt je volgnummer. Je ziet dan bij welke balie of prikcabine je verwacht wordt.

Bij de afdeling Bloedafname op locatie ETZ Waalwijk neem je een volgnummer uit het oproepsysteem. Daarna kun je plaatsnemen in de wachtkamer. Houd het oproepsysteem goed in de gaten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek wordt zo spoedig mogelijk naar jouw aanvragend arts of specialist gestuurd. Met je arts overleg je wanneer je de uitslag met hem of haar bespreekt. Op alle bloedafnameafdelingen van het ETZ ben je van harte welkom. Ook kun je naar een prikpost van Diagnostiek Brabant bij jou in de buurt. Een afspraak maken is meestal niet nodig.


 

Wachttijden

We proberen de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Toch kan het gebeuren dat je even moet wachten. Dit is meestal tijdens de piekuren, zoals in de ochtend. Ook kan het gebeuren dat iemand die later binnenkomt, eerder wordt geholpen. Bijvoorbeeld bij een spoedaanvraag of een bloedafname bij kinderen. We vragen hiervoor je begrip.

Overgebleven materiaal

Nadat het aangevraagde onderzoek is uitgevoerd, is soms nog materiaal over. Het overgebleven materiaal wordt vernietigd. In een enkel geval gebruiken we restanten als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dat gebeurt geanonimiseerd. Dat betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kun je bezwaar maken bij de balie van de Bloedafname.