Amphia neemt het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) over
maandag 26 augustus 2024
Laatste update 04 september 2024
Bij het specialisme Mond-, Kaak-, en Aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie) kun je terecht voor onderzoek naar en behandeling van de meest uiteenlopende klachten, aandoeningen en afwijkingen in en om de mond, het gezicht en de hals. De afdeling MKA-chirurgie biedt een breed pakket aan hoogwaardige zorg, van kleine wortel(punt)behandelingen tot aan grote operaties bij trauma, aangezichtsletsel en tumoren bij het hoofd en de hals. Het specialisme MKA-chirurgie is gevestigd op locatie ETZ Elisabeth, waar op de polikliniek operaties onder lokale verdoving plaatsvinden. Er is ook een polikliniek MKA-chirurgie op locatie ETZ Waalwijk, waar wij alleen onder lokale verdoving behandelen.
Bij het specialisme MKA-chirurgie behandelen we patiënten met afwijkingen of aandoeningen in de mond, kaken, het aangezicht en het hoofd/halsgebied. We bieden zowel poliklinische zorg als zorg waarbij je wordt opgenomen. Zo zijn er op de polikliniek spreekuren en verrichten we veel kleinere behandelingen onder lokale verdoving. Bijvoorbeeld tanden of (verstands)kiezen verwijderen, wortelpuntoperaties en tandimplantaten plaatsen. De grotere behandelingen zoals traumaletsel, verplaatsen van kaken en wegnemen van tumoren, gebeuren op de operatiekamers.
Samen werken we aan buitengewone zorg. Dit doen we met jou en een groot en ervaren team van zorgverleners die werken vanuit verschillende disciplines. Door al onze expertises te bundelen, kunnen we jou het beste begeleiden en ondersteunen. De afdeling MKA-chirurgie bestaat uit zes MKA-chirurgen, die samen de maatschap vormen. Ook zijn er altijd arts-assistenten in opleiding tot MKA-chirurg. Ook is een tandarts-implantoloog werkzaam op het Implantaten Spreekuur. Een team van twintig polikliniekassistenten ondersteunt de MKA-chirurgen.
Meer informatie over ons vakgebied is te vinden op:
En verder…
Onze speciale aandachtsgebieden zijn
Traumatologie | Implantologie |
Orthognatische Chirurgie | Oncologie |
Schedelreconstructie | Speekselklieraandoeningen |
Kaakgewrichtsklachten | Schisis |
MKA-chirurg
MKA-chirurg
MKA-chirurg
MKA-chirurg
MKA-chirurg
MKA-chirurg, hoofd-halschirurg
MKA-chirurg
KNO-arts, Hoofdhalschirurg
Je kunt zeker twee weken last hebben. Na vier dagen moeten de klachten geleidelijk aan wat minder worden. Worden ze erger of krijg je koorts of slikklachten, neem dan contact op met de polikliniek.
Je mag tussen het gebruik van 8 paracetamol (4 keer 2x paracetamol) nog drie keer per dag 1 ibuprofen 600 innemen. Werkt dat niet of neem je andere medicatie, neem dan contact op met de polikliniek.
Een half uur na behandeling mag je het gaasje in de prullenbak doen.
Na de behandeling is drie keer twintig minuten koelen met een pauze van tien minuten voldoende. Langer is overbodig.
De eerste vijf dagen na de behandeling zijn het hevigst. De wang kan dik worden en de pijn kan toenemen. Hierna nemen de klachten af, maar de pijn kan soms nog een of twee weken aanhouden en kan gepaard gaan met een beperkte mondopening. De pijn kan dan als zeurderig ervaren worden. Na drie weken kun je weer alles doen. Bij vragen, neem contact op met de polikliniek MKA-chirurgie.
Direct nummer
(013) 221 02 20
Telefonische bereikbaarheid
maandag tot en met vrijdag: 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur
Route
6
Direct nummer
(013) 221 02 20
Telefonische bereikbaarheid
maandag tot en met vrijdag: 09.00-11.30 uur en 13.30-16.00 uur
Route
41