De boodschap: ‘Je hebt kanker’ is vaak verpletterend. Alles is ineens anders: toekomst, gezinsleven, werk, gedachten … Het is logisch dat je even niet meer weet hoe het verder moet. En dat dit een tijd duurt, zelfs als je met succes behandeld bent. Veel mensen krijgen belangrijke steun van hun familie en vrienden. En van hun behandelende arts en verpleegkundigen. Toch is het heel normaal om een beroep te doen op extra ondersteuning buiten je eigen kring.
Hulp en ondersteuning
Er zijn verschillende vormen van hulp en ondersteuning bij kanker. Voor, tijdens en na jouw behandeling krijg je vragenlijsten van verpleegkundigen. Aan de hand van jouw antwoorden, gaan we met jou in gesprek om te kijken wat er nodig is om jou zo goed mogelijk te helpen. Dit kan bijvoorbeeld een afspraak zijn met een maatschappelijk werker, psycholoog, fysiotherapeut in het ETZ of daarbuiten.
Buiten het ETZ
Dit kan zijn de polikliniek van de GGZ-instelling of via de huisarts naar gespecialiseerde praktijken in de eerste lijn of verwijzing naar care for cancer, zie: Allerzorg – Care for Cancer