Een afwisselende loopbaan

"Als mensen zelf de ambitie hebben om hogerop te komen, dan kan er heel veel. En als mensen intern door kunnen stromen, bespaart dit weer veel inwerktijd."

Mark werkt al zijn hele leven in een ziekenhuisomgeving. Hij doorliep vele functies en dat maakt
zijn werk erg divers. Na jarenlange ervaring in het voormalige Groot Ziekengasthuis in Den Bosch ging Mark kort voor de millenniumwisseling als technisch medewerker aan de slag in het St. Elisabeth. Het beroep waarvoor hij geleerd had tijdens de opleiding Elektrotechniek op de voormalige MTS (nu ROC Elektrotechniek).

"Als technicus in een ziekenhuis had ik de ‘ zorg' over de (nood)stroomvoorziening, de watervoorziening, medische gassen en het luchtzuiveringssysteem. Na dit werk een jaar te hebben gedaan, stapte ik over op het telematicabeheer van de telefooncentrale, de semafoons, de piepers en later ook de gsm's."

Loopbaankansen

In de tussentijd rondde hij de HTS af. "Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik door wilde groeien. Nadat er in het ziekenhuis op het Bedrijfsbureau een functie als bouwkundig medewerker vrij kwam, greep ik mijn kans. Ik had aanvankelijk niets met bouwen maar het ging om kleine projecten dus die uitdaging durfde ik wel aan."

Managementfunctie

Van bouwkundig medewerker schopte hij het tot elektrotechnicus bij het Bedrijfsbureau. Tot hij de mogelijkheid kreeg om als teamleider onderhoud door te stromen naar een managementfunctie waarvoor hij de hbo-opleiding ‘Middle Management' volgde. "Inmiddels is er weer een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen: projectleider Duurzaamheid. In deze functie coördineer ik technische oplossingen voor diverse duurzaamheidprojecten zoals zonne-energie, windenergie en bijvoorbeeld energieopslag in de bodem". Daarnaast ben ik installatieverantwoordelijke voor alle elektrotechnische installaties.

Veel kansen

"Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis heeft mij alle kansen geboden om deze stappen te kunnen nemen. Maar dat geldt niet alleen voor mij; binnen het ziekenhuis krijgt iedereen de mogelijkheid om door te groeien. Als mensen zelf de ambitie hebben om hogerop te komen, dan kan er heel veel. Er zijn voldoende opleidingsmogelijkheden want het ziekenhuis vindt het belangrijk om goed opgeleide mensen in huis te hebben. Het is nu eenmaal lastig om goed gekwalificeerd personeel in huis te halen. En als mensen intern door kunnen stromen, bespaart dit weer veel inwerktijd."